Lundberg & Arhusiander kommer revanschsugna till Rally Liepaja

Annons

Opelföraren Elias Lundberg och kartläsaren David Arhusiander är sugna på revansch i Rally Liepaja, som är den tredje deltävlingen i Rally-EM, och avgörs i frannlandet på andra sidan Östersjön, Lettland.

Den lettiske EM-deltävlingen bjuder på 20 mil snabba grusvägar i områdena kring Liepaja och Talsi helgen den 24-26 maj. Elias och David som tävlar i Juniorklassen för tvåhjulsdrivna bilar siktar på att vara tillbaka i fighten om pallplats efter en tuff nionde plats senast på Kanarieöarna.

Den tvåhjulsdrivna juniorklassen bjuder på en otroligt hög nivå på startfältet, med mer än dubbelt så många anmälda som förra året. Däribland flertalet deltagare med nya generationens R2-bilar och ekipage med rutin från bland annat junior-VM.

– Det är riktigt roligt med sånt rejält motstånd, efter det senaste resultatet på Kanarieöarna är vi nu sugna på ett bra resultat i Lettland, säger Elias och fortsätter.

Annons

– Nu är det vårat ”hemmaunderlag”, grus, som gäller och det är på grus vi har störst chans i detta motstånd. Vi kommer satsa på en topplacering för att ha med oss så mycket poäng som möjligt när det är dags för asfaltstävlingarna senare på säsongen.

ADAC Opel Rally Team som Elias och David tävlar för har tidigare vunnit denna tävling flera gånger. Det finns därför gott om rutin även om stora delar av tävlingen går på helt nya sträckor.

– Teamet har hjälpt oss mycket med utvecklingen och  det skulle kännas riktigt bra att få ge tillbaka med ett bra resultat nu i Lettland. Jag har lagt ner mycket tid på förberedelserna och ser verkligen fram emot tävlingen nu, avslutar en taggad Elias.

Annons