Petter och Oliver Solberg gör upp i WRC2 i Wales Rally GB

Far och son Solberg start i Wales Rally GB 2019 sätter en historisk milstolpe i rallyhistorien. En av de allra största gör sitt stora avslutningsrace samtidigt som en av rallyvärldens mest lovande junior gör sin stora entré i VM-cirkusen. Det när Petter och Oliver möts i WRC2.

Den fyrfaldigade vinnaren av det brittiska VM-rallyt, Petter Solberg, med en VM-titel och  190 VM-starter och 13 segrar gör sin sista VM-start som professionell rallyförare. Den 44-årige norske rallystjärnan, som senaste åren tävlat framgångsrikt i rallycross, lämnar nu över till sin son Oliver att bli familjens ”försteförare”.

Det när 18-årige Oliver Solberg gör sin debut i WRC-världen. Både Oliver och Petter kommer till start i varsin fullpreppad VW Polo GTI R5 i WRC2-klassen.

Men det tar inte slut där med familjen Solberg och starter i Rally-VM. Olivers farbror och tillika Petters storebror, Henning, kommer också till start i årets Wales Rally GB. Det i Skoda Fabia R5.

Nu återstår det att se, vem blir snabbast?