Slitsam fredag slutade positivt för Tidemand i Wales

Annons

Efter en lång och krävande tävlingsdag med mycket slit i klassiska blöta och leriga Walesförhållanden ligger Pontus Tidemand på nionde plats i det brittiska VM-rallyt.

– Det startade lite motigt i morse, halt och svåra förhållanden, som det ska vara i Wales. Vi kämpade med inställningarna till en början, men när vi kom in på service gjorde vi lite ändringar och det blev bättre under eftermiddagen. Sen blev två sträckor strukna och vi hade otur som inte hann köra någon av dem i full speed, man tappar ju chanser att förbättra sig. Men det är inget man kan göra något åt, säger Pontus som trots det svårbemästrade underlaget har tagit sig igenom dagen utan misstag.

På grund av de två stoppade sträckorna, en ströks av säkerhetsskäl och den andra efter Jari-Matti Latvala rullat, blev resten av dagen något förskjuten. För Pontus och hans co-driver Ola Fløene innebar det att de fick köra dagens två sista sträckor i mörker.

– Det var en utmaning, men det var då jag kände att jag kunde börja njuta av att köra. Känslan med bilen och självförtroendet blir bättre och bättre. Jag ser verkligen fram emot morgondagen, vägarna har lite annan karaktär då. De blir bredare och lite jämnare överlag även om det varierar lite från sträcka till sträcka, säger Pontus.

Annons

Ännu en lång dag väntar under lördagen när ytterligare sju sträckor står på schemat och det blir distansmässigt den längsta tävlingsdagen på 152,50 kilometer specialsträckor totalt.

Annons