Teemu Suninen fortsätter i M-Sport och Ford under WRC 2020

Teemu Suninen gör ännu en säsong i WRC och med M-Sport som han tävlat med sedan 2017. Till den kommande säsongen vet han också vad som gäller om han vill vara med i toppen i Rally-VM, nämligen att ge allt!

Andraplatsen på Sardinien och några fina topp5-placeringar är det som Teemu tar med sig nu när får ladda upp inför 2020 års säsong. Med sig i teamet får han också sin barndoms-idol, den bara tre år äldre Esapekka Lappi som byter från franskt till brittiskt.

Richard Millener som är teamchef ser fram emot 2020 års upplaga som blir VM-cirkusens yngsta.

– Det finns en stor potential i årets upplaga av förare, och vi kommer att fortsätta att kämpa för topplaceringar. Och jag tror att det är möjligt. Alla är inställda på vad som krävs. Och jag kan knappt vänta på att det ska börja.

Vi är många som är nyfikna på vad Teemu kan leverera och jag kommer inte att bli överraskad om han är med i den absoluta toppen under flera tävlingar under säsongen, avslutar Richard.

Det blir den andra fulla VM-säsongen i Rally-VM för Teemu som har mycket rutin. 2017 gjorde han sin WRC-debut, han tog sin första pallplats under 2018 och under 2019 ledde han sin första WRC-tävling. Visst är det läge för första vinsten under 2020.

– Jag är verkligen tacksam för teamets och Malcoms förtroende. Det känns som om jag har lärt mig mycket under de senaste 12 månaderna, och ser fram emot vad Jarmo och jag kan göra under 2020. Förra året lärde mig att jag måste ge allt i alla deltävlingar om jag vill nå toppresultaten – och det är vad jag hoppas göra i år, berättar Teemu själv.

– Det är också riktigt bra att vara i ett team med Esapekka för han var något av en hjälte för mig i min barndom. När jag började köra gokart som tonåring i Finland var han i samma team och vann mästerskapet. Tre år senare kunde jag göra detsamma, och nu är vi båda i Rally-VM och båda tillsammans igen i samma team, avslutar Teemu.