Inför Rally Vännäs 2020: Emrik Smedberg är taggad inför premiären

Emrik Smedberg är tillbaka i rallyskogen och med ny co-driver kommer han till start i SM-premiären i Vännäs som startar idag. Wäxjö-föraren tävlar för Drive VXO Motorsport och här är hans tankar inför Rally Vännäs.

Emrik Smedberg har pressat Honda Civics förr i rallyskogen, och nu är han tillbaka i Rally-SM på riktigt. Tillsammans med Drive VXO Motorsport kommer han och co-drivern Carl Eriksson dels tävla indviduellt men också i det nya Teammästerskapet.

Den japanska rallybilen har fått en ny look och Emrik berättar här om tankarna inför premiären och vad som gjorts på bilen inför Rally Vännäs.

Snabba fakta
Namn
: Emrik Smedberg
Klubb: Wäxjö MS
Bor: Norrköping
Co-driver: Carl Eriksson, Skillingaryds MK
Mästerskapsteam: Drive VXO Motorsport
Facebook: www.facebook.com/emriksmedbergmotorsport
Bil: Honda Civic Type-R
Årsmodell: 2008
Klass: Grupp N (går in i R2 under SM)
Motor: Standard -2000cc
Växellåda: Standard förutom slutväxel och diff
Fjädring/stötdämpare: Öhlins

Har du hunnit träna något inför SM-premiären?
– Vi har åkt våra första kilometer för året idag (torsdag, reds anmärkning), på shakedown i Nordmaling. Det känns superkul att vara tillbaka i bilen, då vi inte kört något mer än något enstaka event under 2019.

Berätta lite om din bil.
– Den är byggd av oss i teamet till 2017, därefter har vi tävlat lite sporadiskt i lokala men även ett par SM-tävlingar.

Har ni gjort några uppdateringar på bilen inför nya säsongen?
– Vi har lite nya färger på bilen och uppdaterade fjäderben fram, de är det stora förutom den sedvanliga genomgången under vinteruppehållet.

Vad är målsättningen i SM-premiären?
– Vi är här för att sätta en grund för oss själva som vi sedan kan utveckla vidare. Det blir första tävlingen för mig och Calle tillsammans. Jag har inte åkt så mycket vintertävlingar men jag är taggad och ser fram emot helgen!

Vad är målsättningen för mästerskapet?
– Målet är att utvecklas under säsongen, vi satsar långsiktigt och säsongen 2020 är en bra början. Vi kommer också göra vårt bästa för att utmana i klassen med det materialet vi har, vi åker ju en Grupp N-bil i R2-klassen, och samtidigt kunna plocka poäng både individuellt och för nya teamet Drive VXO Motorsport.

Vi tackar Emrik för svaren och ser fram emot hans och Carls framfart i Hondan under året. Vi passar på att bjuda på en ”nostalgibild” från Simrishamnsmixen för några år sedan (2014?) som illustrerar attacken i körningen.

Emrik Smedberg pressar Hondan i Simrishamnsmixen 2014