Porsche får oväntat besök i Rallye des Routes du Nord

Här ett filmklipp från ett blåsigt Frankrike när Rallye des Routes du Nord avgjordes den söndagen den 23 februari. Och Porscheföraren Geert Lacour som får ett oväntat besök efter att parkerat sin Porsche i ett vattenfyllt dike.

Allt kan hända i rally, speciellt när förare och co-drivers jagar sekunder och tiondelar på smala och hala vägar. En regel som gäller oavsett land, runt om vår runda jord.

Den här gången är stunden kommen till Frankrike och rallytävlingen Rallye des Routes du Nord som kördes söndagen den 23 februari. En tävling som bestod av tre sträckor som kördes två gånger. Vädret var … blåsigt …. vilket nog förklarar den lite skakiga kamerahållningen.

Startfältet var uppdelat på ”vanliga” nyare rallybilar med ett 130-tal startande samt ett 20-tal tillhörande historiker, och det var i den klassen dramatiken hände i det här klippet från YouTube-kanalen N-C Pics. En kanal som förövrigt innehåller en hel del godis för den som går igång på klipp från Benelux-länderna.

Det verkar som namn och nummer kommit lite omlott med anmälningslistan på nätet och numren på bilarna, men om eder redaktör räknat rätt (och kan sina Porsche-modeller) så är det Geert Lacour och Pieter Gouwy som kommer farandes i deras Porsche 911 SC mot en vinkel vänster. Farten var inte hög men halkan gjorde att avåkningen var ett faktum.

Men oturen var inte slut där. Inte nog med att de landade deras fina Porsche i ett vattenfyllt dike. Nä … för sen kom Freddy och Christine Mion farandes i deras lilla Peugeot 205 GTI. Med högre ingångsfart kunde inte resultatet bli något annat. Och 1.02 in på klippet ser man när det går upp för Porsche-duon att det kommer att bli påhälsning.

Den franska rallybilen såg ut att klara sig bra, men vi håller tummarna för den tyska Porschen att plåt- och framför allt, vattenskadorna inte blev alltför omfattande.