Kalle Rovanperä pressar WRC-Yarisen på grus

Annons

Sakteligen börjar WRC-teamen dra igång tester och träningar inför vad som förhoppningsvis blir en fortsättning på 2020 års VM-säsong. Och visst har vi saknat dom. Se och lyssna när unge Kalle Rovanperä maxar sin WRC-Yaris. Dammoln och varvstopp utlovas.

Efter en imponerande start på sin debutsäsong i WRC med en tredjeplats (Rally Sweden) och två femteplatser (Rallye Monte Carlo och Rally Mexico) så ligger Kalle Rovanperä på en fjärdeplats i den sammanlagda VM-tabellen.

Om det blir någon fortsättning på årets VM och i så fall hur kalendern kommer att se ut får vi se. Det pratas om att de uteblivna VM-deltävlingarna kan kommas att ersättas av andra större rallyn i Europa.

Så det gäller att hålla ångan uppe, och visst ser det ut som att det är fullt tryck i maskin när Kalle och hans co-driver Halttunen håller fullt över krön och genom långsvängar.

Annons

Här ett klipp från YouTube-kanalen WRC-Timo.

Annons