Nu är det klart – där och då startar Rally-VM 2020 upp igen

Tre (eller ska man säga två och en halv eller ens det?) VM-deltävlingar han avgöras i början på årets innan den globala Corona-pandemin satte stopp för det mesta inklusive WRC. Men nu är det klart när det är tänkt att öppna upp – och första deltävlingen kommer att bli en höjdare.

Rallye Monte Carlo följt utav ett grusigt och decimerat Rally Sweden samt ett avkortat Rally Mexico. Det är vad vi har hunnit med att se av årets Rally-VM. Men nu är det dags att varva upp motorerna igen.

Flera team har varit i Finland och testat, däribland Toyota där Kalle Rovanperä maxade den lilla Yarisen, se filmklipp här. Och det var ju bra tajming, för först ut blir Rally Estonia och det kommer att bjudas på flat out över grusvägarna den 4-6 september.

Det estniska rallyt blir det 33:e rallyt som får äran av att stå som värd för en deltävling i Rally-VM. Och vilken rallyfest det kommer att bli. Om det blir en publikfest återstår att se dock, i dessa tider.

Totalt fem deltävlingar och datum är satta så här långt för hösten. De är följande:
4-6 september, Estland
24-27 september, Turkiet
15-18 oktober, Tyskland
29 okt – 1 nov, Italien
19-22 november, Japan

Dessutom förs det förhandlingar med arrangören av det belgiska rallyt Ypres Rally den 2-4 oktober samt med en kroatisk arrangör. För den senare är inget datum spikat ännu.