Tomas ”Lången” Pettersson kör BMW i Rally Bilmetro

Annons

Tomas ”Lången” Pettersson och Thomas ”Korten” Nilsson är tillbaka i Rally-SM när finaltävlingen i årets mästerskap avgörs i Sandviken i helgen. Det blir säsongsdebut för publikfavoriterna som egentligen skulle ha åkt i Europa det här året.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Efter att Tomas ”Lången” Pettersson och Thomas ”Korten” Nilsson skulle ha satsat på en full säsong i EM för historiska bilar i år. Men hela säsongen blev inställd på grund av coronaviruset och nu gör de första tävlingen för året på lördag.

Det i Rally Bilmetro som är årets final i Rally-SM. Men det blir inte i ”Fårrden”, utan i en BMW Compact i klassen Trimmat 2WD.

– Det ska bli kul som tusan att komma igång igen. Jag hade ställt in mig på att det inte skulle bli något tävlande i år, men så när hösten kom så kom också rallysuget och jag kände att jag måste få åka någonting. Då kändes det lämpligt med Sandviken. Jag gillar vägkaraktären där med snabba och utmanande vägar, säger Lången.

Annons

”Lången” och ”Korten” tävlade framgångsrikt i BMW i slutet av 90-talet, och skulle förra året göra comeback i en BMW, 20 år efter att de börjat åka ihop.

Tyvärr kom de bara en sträcka i SM-tävlingen i Kolsva innan de fick bryta. Men bilen har gåtts igenom noga, och är redo att tackla SM-finalen.

– Tomas har lagt ner otroligt mycket tid och energi på bilen, och det ska bli väldigt roligt att få åka och komma in i bilen. Det kommer bli tufft att hänga med de snabbaste i klassen, säger Korten.

– Bilen är grymt bra och jag hoppas vi fått till allting. Klassen är stenhård och vi kör i vårt tempo och ser vad det räcker till. Vi får se om jag har någon fart kvar i kroppen, avslutar Lången.

Annons