Victor Hansen fortsatt guldchans trots miss i East Sweden Rally

Annons

Årets tredje SM-deltävling, East Sweden Rally, blev en dramatisk tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Som nu laddar om inför SM-finalen i Sandviken.

Efter att ha kört en problemfri förmiddag under East Sweden Rally som var den tredje och näst sista deltävlingen i Rally-SM, där tempot drevs upp efterhand, låg Victor Hansen och Victor Johansson tvåa i klassen inför sista sträckan, Med endast 1,8 sekunder upp till ledande Joakim Ellner Landberg.

Victor Hansen

Nu gällde det för duon att ta i allt vad de kunde på den 7,5 kilometer långa avslutningen av tävlingen. Men i ett vägbyte blev det ett misstag som gjorde att bilen skar ner på innern och ut på åkern och alla chanser till seger verkade nu vara borta.

Annons

Väl i mål visade det sig att ledande Joakim fått punktering och också tappat tid och
i sträckmålet var tiden identisk, differensen på 1,8 sekunder blev också slutresultatet.

Victor Hansen

– Jag är fruktansvärt besviken på mig själv över missen jag gjorde på sista sträckan och har svårt att glädjas åt andraplatsen. Nu laddar vi om inför SM-finalen i Sandviken, säger Victor Hansen berättade Victor direkt efter tävlingen.

Motorsport4sale passade på att ställa några frågor några dagar efter tävlingen och som också blev inför den stundande SM-finalen i Sandviken.

Hade ni hunnit testa något innan tävlingen?
– Nej, vi hade inte hunnit testa något inför Linköping.

Ni var sjua i klassen på SS1 men körde upp er snabbt till en andra plats efter fyra sträckor. Vad var känslan då och vad var taktiken?
– Vi började lugnt för att sen försöka jobba oss in i tävlingen mer och mer.

Direkt efter lunchuppehållet satte ni två riktigt fina tider, hade ni gjort några justeringar?
– Efter servicen hade vi inte gjort något mer speciellt än att mekarna kollat över bilen. Vi kollade incar och finjusterade noterna.

Vad är förutsättningarna för mästerskapet nu i finalen?
– Inför finalen ska vi göra vårt bästa och sen får vi se hur långt det räcker.

Guldchanserna finns kvar för Victor och Victor på lördag, men förutom att en seger krävs så får inte heller värste konkurrenten Pontus Lönnström vara för framgångsrik.

Annons