Sladdande och snöfloffande bilar i italienska The Ice Challenge

Här kommer ett filmklipp att bli glad av. Fullt med sladdande och snösprutande rallybilar som driftar fram mellan höga vita floff-vänliga snövallar. Visst saknar man det så här i dessa tider.

Det heter ”The ice challenge” och körs i Italien. Underlaget och några av förarnas teknik visar att det gör skäl för namnet. Blandat rallybilar och några som liknar rallycrossbilar kör varvlopp på en spolad rallycross-liknande bana full med hårnålar.

Svårt att förstå vem som vann men desto enklare att lista ut några som inte vann. Eller som bara vann publikens hjärtan. Tävlingen och serien har en hemsida, www.icechallenge.it samt en Facebooksida för dig som vill veta mer, eller vill veta vem som vann.

Men strunt i vinnarna nu, njut av de här scenerna med i snöyran. Och jodå, det är både Lancias och små ettriga Fiatbilar med och showar. Molto piacere!