Här landar Sébastien Ogier i snödrivan i Arctic Rally Finland

Det blev en snopen avslutning på lördagsetappen för regerande världsmästarna Sébastien Ogier och Julien Ingrassia när de 200 meter före mål på lördagens sista sträcka bombar snövallen och fick skotta.

Det hade inte varit något höjdarrally för de regerande världsmästarna Sébastien Ogier och Julien Ingrassia så här långt in i Arctic Rally Finland. De låg på en sjätteplats med över 1,16 upp till ledande, och värsta (?) rivalerna, Ott Tänak och Martin Järveoja.

Men värre skulle det bli, för på kvällens sista sträcka så floffade de snödrivan bara 200 meter före mållinjen på den 27,68 kilometer långa SS8 Siikakämä 2.

Yarisen kom för långt ut i en vänstersväng och vände in med Ingrassias sida först rätt genom snövallen i ett snömoln. Och där satt de rejält. Men… som vinnarskallar de är så gav de inte upp. De är inte bara bra på att köra bil och läsa noter, de hade fysiken också att skotta fram bilen i mörkret. Strongt jobbat. Dock så rasade de i den totala resultatlistan ner på en 22 plats totalt.

Vi hoppas att bilen inte tog för mycket skada och att den franska duon kan bjuda på show och attack på den avslutande Power stage imorgon.