Mysigt ljud från shakedown inför WRC Croatia Rally

Annons

Här ett filmklipp från shakedown inför det kroatiska VM-Rallyt WRC Croatia Rally. Inte något tempoklipp men ljudet värmer i ett rallyhjärta.

Det behöver inte alltid vara bredsladdar, dikeshäng, 200 blås eller krasch boom bang för att man som rallylover ska bli varm i själ och hjärta. Här ett enkelt filmklipp på Youtube som kom upp tidigt från shakedown inför WRC Croatia Rally.

Fotografen sitter i andra sväng (eller är det andra hårnål?) och myser. Och det är här, speciellt i dessa pandemitider av nedstängningar och inställda rallytävlingar, som man kan få en förnimmelse av att stå där i skogen. Vårsolen värmer redan tidigt på morgonen, mycket av grönskan har slagit ut men inte allt. Väskan utställd på en bra plats, kanske hängt upp jackan på en gren.

WRC-bilarna ”lajnar” upp en efter en precis utom synhåll, men man hör dom. Det speciella tomgångsljudet och sen när de varvar upp och drar iväg. Ljudet ekar fint i skogen, solen värmer i ansiktet och det är bara shakedown, man har en hel VM-helg framför sig med upplevelser och adrenalin.

Annons

Vi hoppas att vaccinsprutor och värme gör susen snart så att vi alla kan ses ute i rallyskogen eller depån igen. Förhoppningsvis bara några månader bort nu även om det känns extra tungt när Kunge Bore just dragit in över vårt avlånga land med galet aprilväder.

Tills dess får vi följa VM-ekipage och andra rallybilar digitalt. Här är till exempelvis en timmes rallyfilm från shakedown inför WRC Croatia Rally från WRC-sändningen.

Tidsschema, tv-tider och länkar till liveresultat från WRC Croatia Rally hittar du här.

Annons