Stentufft asfaltsgenrep i Rally Sanremo för Oliver Solberg

Annons

Oliver Solberg låg på en sjätteplats i Rally Sanremo efter två specialsträckor på den tredje tog asfaltstävlingen slut för den unge svensken när en ”felplacerad” sten satte stopp.

Redan på den tredje specialsträckan, den 7,89 kilometer långa Colle d’Oggia, tog Rally Sanremo anno 2021 tog slut för Oliver Solberg och Aaron Johnston.

Det var en sten som kom i vägen och tog så illa att det slog av ett av bakhjulen på Solbergs Hyundai i20 R5, skadan var för stor för att kunna fortsätta rallyt.

– Jag kom lite för långt ut och slog i en sten med bakhjulet. Först trodde jag att det hade gått bra, men det visade sig att det hade det inte och skadan var för stor för att vi skulle kunna fortsätta.

Annons

– Det är en besvikelse att behöva bryta ett rally som jag har sett fram emot så länge, men det är så här sporten är. Jag vill tacka Friulmotor-temaet för fantastisk hjälp denna veckan, vi provar igen nästa gång, säger Oliver Solberg.

Solberg startade i den italienska klassikern för att få mer erfarenhet på asfalt, ett underlag som han inte har så mycket rutin på än.

19-åringen öppnade försiktigt på tävlingens första specialsträcka på lördagen, men var fjärde snabbast på söndag morgon. Oliver var bland annat 0,9 sekunder snabbare än Hyundai-kollegan Craig Breen på den första sträckan på söndagen. Oliver låg på en sjätteplats totalt när han fick bryta.

Vi får hoppas på den gamla devisen, ”ett misslyckat genrep ger en lyckad asfaltspremiär”, för Oliver Solberg när han kommer till start i WRC Croatia Rally om två veckor.

Annons