P-G Andersson varvar upp säsongen med att köra helgens Drive VXO

Annons

Det tuffade till sig i startfältet till årets andra deltävling i Asfalts-SM när bland annat P-G Andersson anmälde sig. – Teamet ställde frågan eftersom det ju är bra att få känna lite på grejerna nu när bilen stått sedan september i fjol, berättar P-G.

Tillsammans med GN Motorsport Sweden vann Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-drivern Anders Fredriksson fjolårets Rally-SM i högsta klassen i teamets Ford Fiesta R5.

Och det finns chans till ett nytt guld då teamet hörde av sig och ville att P-G skulle försvara SM-titeln även i år.

Premiären av Rally-SM körs den 14 augusti i värmländska Kil, men redan på lördag kommer duon till start i Drive VXO som är den andra deltävlingen i Asfalts-SM.

Annons

– Teamet ställde frågan eftersom det ju är bra att få känna lite på grejerna nu när bilen stått sedan september i fjol, säger P-G.

Tävlingen består av två sträckor som körs två gånger, med start 11:00 på lördag och P-G och Anders startar kör i den fyrhjulsdrivna trimmade klassen (Internationella 4wd) med sin Ford Fiesta R5.

– Ska bli otroligt kul att få sätta sig bakom ratten igen tillsammans med GN Motorsport. Som asfaltsläggare bör jag ju kunna underlaget. Jag ska försöka ge dem en match trots att det är nästan tio år sedan jag körde på asfalt senast, avslutar P-G med ett skratt.

Annons