Tävlingskalendern för VOC Mekonomen Rally Sverigeserien 2021

Annons

Den 31 juli drar årets första deltävling i VOC Mekonomen Rally igång när Violenrallyt avgörs i Flen. Sen väntar fyra spännande tävlingar till, här är kalendern.

VOC Mekonomen Rally, klassen som fostrat rallystjärnor, publikfavoriter och en massa gasglada förare och co-drivers i decennier, startar upp 2021 års Sverigeserie i Flen den 31 juli, för att sen fortsätta med flera fina tävlingar under sensommaren och hösten.

Premiären blir alltså i skogarna kring Flen när Violenrallyt ska avgöras. För närvarande är det 33 bilar anmälda fördelade på de tre klasserna med lite över 24 timmar kvar till anmälningstiden går ut. Hoppas fler Volvolovers hoppar ur hängmattan och skickar in en anmälan för att göra upp om viktiga poäng direkt i början på den kompakta säsongen.

Anmälan är även uppe för de kommande två deltävlingarna, och det är inte vilka som helst. Först tävla med SM-fältet i Kil när Killingen körs den 14 augusti och sen på fina sörmländska vägar när EMK-kannan i Eskilstuna går av stapeln den 11 september. Du hittar länkar till inbjudningar och anmälningslistor i Tävlingskalendern.

Annons

Senare på säsongen återstår två tävlingar, Laxårallyt i … precis, Laxå den 25 september följt utav finalen i Örebro och Rikspokalen den 2 oktober. Två klassiska tävlingar där det brukar gå åt ett och annat blinkersglas i jakten på titlar och tiondelar.

Korrigerad Kalender SverigeSerien 2021
1.  Flen, 31 juli – Flens MS, Violenrallyt
2.  Kil, 14 augusti – Kils MK, Killingen
3.  INSTÄLLD
4.  Eskilstuna, 11 september – Eskilstuna MK, EMK Kannan
5.  INSTÄLLD
X.  Laxå, 25 september – Laxå MK, Laxå Rallyt – EXTRAINSATT TÄVLING
6.  Örebro, 2 oktober – SMK Örebro, Rikspokalen – FINAL SVERIGESERIEN

NOT 1 Denna serie är korrigerad pga pågående Corona pandemi. Regler ska räknas utifrån åtta deltävlingar där tre ställts in utan att ersättas.

NOT 2 Finaltävling räknas med i varje förares individuella SverigeSerie. Ej start = en nolla räknas.

Annons