Patrik Flodin inför North Rally 2022

Annons

Patrik Flodin och Göran Bergsten är tillbaka i rally-SM och rejält revanschsugna efter besvikelsen i fjol. De imponerade med sitt höga tempo i Volvon och såg ut att gå mot fjärde raka SM-guldet när ett motorhaveri satte stopp på framfarten.

– Jag är riktigt taggad efter besvikelsen ifjol. Men vi fick ett sånt otroligt stöd av publiken, så det var länge sedan jag var så här taggad inför en säsong. Vi har testat och både bilen, motorn och körningen känns riktigt bra, säger Patrik Flodin.

På fredag drar 2022-års Rally-SM igång med premiären North Rally i Boden och Patrik och Göran kommer till start för att slåss om årets SM-guld.

Efter motorhaveriet var stödet stort för duon. Bland annat startades en spontan Facebook-insamling för den nya motor som nu sitter i bilen.

Annons

– Vi är riktigt sugna och redo för att bjuda tillbaka till alla som hjälpte oss till start i SM-finalen i fjol. Nu kör vi för dem igen, säger Göran Bergsten.

North Rally består av åtta sträckor som tillsammans är 123,03 km. Med transporterna inräknade är SM-premiären totalt 355,00 km.

– Det var länge sen jag körde på snö, men jag gillar det verkligen. Jag är riktigt sugen på ett vinterrally nu och är rejält revanschsugen, säger Patrik.

Starten på rallyt är 18:00 på fredag då två sträckor körs under kvällen. På lördagen körs övriga sträckor med målgång ca 15.00.

Annons