Patrik, Pontus och Patrik bland de anmälda till SM-veckans vintersprint

Annons:

Trots en liten olycklig helg-krock i tävlingskalendern med SM-premiären så har SM-veckan lockat 40 anmälda till de två klasserna, med många spännande ekipage.

(UPPDATERING) Anmälan går ut den 29 januari, så fler bilar kan komma till.) 28 tvåhjulsdrivna och 12 fyrhjulsdrivna, där är fördelningen på anmälda bilar till SM-veckans vintersprint i rally söndagen den 5 februari. Den som kan sin kalender vet ju att det är dagen efter SM-premiären i Lima.

Så kan det bli ibland och får väl vara ett lyxproblem med många rallytävlingar.

Falköpings MK är arrangör och de har en 3 kilometerssträcka som det ska avgöras på. Först två kvalåk där det bästa räknas. Sedan går de bästa till finalåken, där båda åken räknas. Allt direktsänt på SVT.

Tre favoriter med en utmanare i 4wd-klassen där Patrik Flodin, Pontus Tidemand och Patrik Sandell, som gör en spännande comeback i SM-sammanhang, får hålla i för att hålla undan för Martin Enlund.

Annons:

Bland de tvåhjulsdrivna är det lika svårtippat, men trion Corollaförare i form av Pontus Jakobsson, Johan Green och Kristian Johansson får ränkas högt. Utmanade av två Corsaförare, Niklas Ledin och Daniel Röjsel.

Hela anmälningslistan hittar du här.

Och bilden till artikeln är inte från Falköping, men vi håller tummarna för minusgrader och bra vinterföre.

Annonser: