SVT sänder från Rally-VM 2023 och Royal Rally of Scandinavia

Annons:

På torsdagsmorgonen presenterade SVT att de kommit överens med Cmore om delar av rättigheterna för att visa sändningar från Rally-VM. Och den nya svenska EM-deltävlingen.

Det blir WRC-sändningar på SVT även under 2023. Det blev klart på torsdagsmorgonen, strax innan VM-bilarna drog ut på shakedown inför Rallye Monte Carlo.

– Vi är väldigt glada att vi kan fortsätta att sända från Rally-VM. Vi vet sedan tidigare att sammandraget på söndagen är ett mycket uppskattat program hos vår motorintresserade publik, berättar SVT Sports t f sportchef Max Bursell på SVTs hemsida.

SVT har ingått ett avtal med rättighetsinnehavaren till Rally-VM Cmore (denna länk är en annons), som direktsänder allt från Rally-VM. Parternas avtal innebär att SVT kan sända ett timslångt sammandrag efter varje avslutad VM-deltävling. (Här är WRC-kalendern 2023)

Dessutom kommer SVT att direktsända samtliga TV-producerade specialsträckor under lördagen och söndagen från Rally Sweden i Umeå.

Annons:

Och det tog inte slut där, för samtidigt var det klart att SVT kommer att sända från den nya EM-deltävlingen, i klassiska VM-skogar, Royal Rally of Scandinavia. EM-deltävlingen kommer att köras i minst tre år i Värmland och SVT kommer att sända från rallyt i minst tre år.

– Vi vill alltid vara med och sända när stora sportevenemang avgörs på hemmaplan i Sverige. Därför är vi jätteglada att vi ska visa det svenska EM-rallyt i Värmland, som kommer bjuda på motorsport på hög nivå och förhoppningsvis bli en stor publikfest, säger SVT Sports tf sportchef Max Bursell.

– Att SVT kliver in i en långsiktig satsning kring Royal Rally of Scandinavia ger både oss som arrangör och våra tävlande de bästa förutsättningarna att synas inför den svenska rallypubliken, detta betyder fantastiskt mycket för oss alla, säger rallyts vd Glenn Olsson.

 

 

Annonser: