Comebackande Dennis Rådström inför Rally Lima

Annons:

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby gör i helgen comeback i rallysporten, ett och ett halvt år efter sin hårda krasch i SM-deltävlingen i Älmhult.

Äntligen comeback för Dennis Rådström och Johan Johansson när de i helgen kör årets SM-premiären Rally Lima i norra Dalarna. Tillsammans med teamet Hedström Motorsport från Torsby kommer man till start i högsta klassen i en Volkswagen Polo R5.

– Det känns riktigt bra, det ser ut att vara fantastiska förhållanden i Lima. Nu är livet på topp, säger Dennis.

– Jag har haft en jättebra period under pausen, och det har nog vart en viktig period både för mig i livet och i rallykarriären att ta det här breaket. Jag tror vi kommer komma tillbaka mycket starkare och bättre på många sätt och vis.

Intresset för Rally-SM är stort i år, där Dennis och Johan har segrar och medaljer i Junior-VM sedan tidigare, och nu matchas mot regerande mästaren PG Andersson, VM-medaljören Patrik Flodin, Fredrik Åhlin och VM-aktuelle norrmannen Ole Christian Veiby för att nämna några.

Annons:

– Jag tycker Rally-SM har en spännande utveckling med statusen på mästerskapet. Det är ett riktigt getingbo, som det ska vara. Det kommer bli riktigt kul och utvecklande.

Trots att Dennis och Johan tidigare utmanat på högsta nationella och internationella nivå, så är man ödmjuka inför sin comeback.

– Det gäller att vara ödmjuka. Vi får se hur snabbt känslan kommer tillbaka. Jag tvivlar inte på att vi kommer göra ett bra jobb i helgen, men vi ligger kanske lite efter jämfört med de andra. Men det tar vi igen fram till sommaren. Det ska bli kul att komma igång och möta detta startfältet, avslutar Dennis.

R

Annonser: