Finess EMK-kannan 2023 – Resultat, tidsschema, startordning

Annons:

Det vankas rallyfest i Eskilstunaskogarna när Eskilstuna MK står som arrangör för sin tävling Finess EMK-kannan. Här är resultatlänk, tidsschema med mera.

147 ekipage är anmälda för att göra upp i årets upplaga av Finess EMK-kannan. Arrangören Eskilstuna MK har flyttat start och mål från ”Gropen” till köpcentret Tuna Park precis ”på andra sidan gatan”. Läs mer här om samarbetet mellan Eskilstuna MK, Tuna Park och City Gross.

Men alla ska till ”Gropen” ändå då den första av tävlingens fyra specialsträckor avgörs där. Tävlingen som startar klockan 10.01 på lördagsmorgonen börjar på riktigt med den 2,4 kilometer långa (korta?) SS1 Gropen. Vi får se om alla deltagare kan runda jordhögar och cementrör för sen väntar tre riktiga sörmländska sträckor innan första bil beräknas vara tillbaka klockan 14.23 vid City Gross.

Sammanlagt mäter tävlingen cirka 175 kilometer varav 40 av dessa är fördelat på de fyra sträckorna. Tävlingen ingår i Svenska Rallycupen, Voc Mekonomen Sverigeserien samt DM för Stockholms Bilsportförbund och Södermanland/Västmanlands Bilsportförbund.

Vem som vinner? Ja, enligt Motorsport4sales läsare så är Kalle Gustafsson storfavoriten med hälften av alla röster så här några timmar innan start när denna artikel skrivs. Men det kommer att bli en stenhård fight om såväl totalsegern som i de olika klasserna som bjuder på ett riktigt rallysmörgåsbord för rallypubliken.

Annons:

Startordningen är som följer med 17 stycken fyrkraffsare först ut i spåret och hela karavanen avslutas med sex stycken deltagare i Ungdomsrally-klassen som ni inte vill missa.
Klass 1. A/B/C-förare 4 WD
Klass 2. A-förare 2 WD
Klass 3. B-förare 2 WD
Klass 8. A/B/C AppK -81 (2 WD
Klass 7ab A/B GrE
Klass 5a. A/B GrF + GrN 0-1600cc. (hopslagen förarklass A/B)
Klass 5b. A/B VOC Mekonomen Rally
Klass 6a. C GrF + GrN 0-1600cc
Klass 6b. C VOC Mekonomen Rally
Klass 7c C Gr E
Klass 4. C-förare 2 WD
Klass 9 Ungdomsrally

Tidsschema Finess EMK-kannan 2023
SS1 Gropen, 2,40 km, kl 10:10
SS2 Skogstorp, 12,40 km, kl 10:55
SS3 Dremo, 14,50 km, kl 12:13
SS4 Granlund, 10,88 km, kl 13:26

Resultatlänk för Finess EMK-kannan 2023
Resultat Finess EMK-kannan 2023 (Raceconsulting)

 

Annonser: