Kalender för Rally-SM 2024 – datum och deltävlingar

Annons:

Äntligen har kalendern för 2024 års Rally-SM presenterats. Sex stycken tvådagarstävlingar står på programmet, fördelat på två vinter- och fyra sommarrallyn.

Nästan bara timmar efter att WRC presenterade 2024 års kalender för Rally-VM så var det Svensk Bilsports tur att visa sin kalender för Rally-SM 2024.

Totalt blir det sex deltävlingar, varje rally kommer att vara en tvådagarstävling där deltagarna får genomföra rekognoscering på fredagen.

Nytt är också att från och med 2024 kommer Rally-SM i Svensk Bilsports regi att drivas genom en styrgrupp. Styrgruppens uppdrag är att vara en beslutande enhet för mästerskapet. Gruppen kommer att ledas av Jonas Kruse som börjar sin nya roll som projektledare för Rally-SM den fjärde december.

Styrgruppen för Rally-SM 2024 består förutom tillträdande Jonas Kruse av Patrik Persson, Hans Bååth, Mikael Gustavsson, Roger Engström, Janne Rydh och Fredrik Andersson.

Annons:

– Gruppen i sin nuvarande konstellation består av ett antal personer som under våren och sommaren engagerat sig för att Rally-SM skall utvecklas i en positiv riktning. Just nu är fokus på 2024 men samtidigt inleder vi arbetet med att skapa förutsättningar för att kunna utveckla Rally-SM långsiktigt. Det är i denna grupp som samtliga beslut kring Rally-SM kommer att tas, berättar Jonas Kruse på Svensk Bilsports facebook-sida och fortsätter.

– För att detta skall fungera är det viktigt att vi har personer med erfarenhet och spetskunskap från sporten och representation från mästerskapets samtliga intressenter. Därför är jag öppen för förändringar i gruppens sammansättning. Förslag på gruppmedlemmar är välkomna.

Kalendern för 2024, hur ser den då ut? Jo, det blir premiär i vackra Hälsingland och Hälsingerallyt redan den 19-20 januari.

Sen den 2-3 februari är det dags för den andra vintertävlingen, då det är Vinterpokalen i Sandviken som ska avgöras.

SM-teamen kommer att få möta våren i Nyköping redan den 10-11 maj. Ett ”SSR-datum” som nästa år tas över av Rally Nyköping då SSR tar en paus.

Nästa stopp är Tierp och Rally Uppland den 31 maj till 1 juni för deltävling tre innan det blir sommarlov och semester (för de som inte har en massa garage- och plåtjobb att göra).

Näst sista deltävlingen blir en sensommartävling i Östergötland med East Sweden Rally den 23-24 augusti.

Finalen körs den 20-21 september i skogarna kring Trollhättan då Västrallyt avrundar en spännande SM-säsong.

Kalender för Rally-SM 2024
1) 19-20 januari Hälsingerallyt (Hudiksvall)
2) 2-3 februari Vinterpokalen (Sandviken)
3) 10-11 maj Rally Nyköping (Nyköping)
4) 31 maj-1 juni Rally Uppland (Tierp)
5) 23-24 augusti East Sweden Rally (Linköping)
6) 20-21 september Västrallyt (Trollhättan)

Annonser: