Frank Tore Larsen inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Norske Frank Tore Larsen slogs om en pallplats i fjolårets BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, när en våldsam krasch satte stopp. Nu återvänder Larsen till Värmland för att åter utmana om tronen.

Frank Tore Larsen och Torstein Eriksen låg fyra i 2023 års BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia inför sträcka 10, Tolita, bara 1,3 sekunder bakom en pallplats. Men precis innan målet på sträckan slår dom i en vägtrumma, och bilen kastas upp i en våldsam rullning som fångas av helikoptern i direktsänd TV.

– BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia var både fjolårets höjdpunkt och besvikelse. Men det tände en gnista att göra en ännu större satsning på FIA ERC och ta revansch, säger Frank Tore Larsen.

Både Frank Tore och Torstein klarar sig oskadda från kraschen, men deras Volkswagen Polo R5 blev totalförstörd. Där och då trodde Frank Tore att hans rallykarriär skulle vara över. Men med stort stöd av sitt team och hela rallynorge byggs bilen ihop på fyra dagar, och Larsen och Eriksen avslutar säsongen otroligt nog som Norska mästare.

– Direkt efter kraschen var jag rädd att rallykarriären var över, en sån här bil kostar otroligt mycket pengar. Men jag har fantastiska mekaniker som frivilligt byggde ihop bilen, och jag upplevde ett fantastiskt stöd från hela Norge. Det gjorde att motivationen att komma tillbaka gick upp i skyarna, fortsätter Frank Tore.

Annons:

Nu satsar Frank Tore Larsen fullt ut på BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, ingående i FIA ERC, den 13-15 juni. Målbilden är solklar: Han ska ta tillbaka den förlorade pallplatsen.

– Jag känner att vi förlorade en pallplats förra året, så den stora drömmen är att ta tillbaka den. Jag är inte rädd för att komma tillbaka till Sverige. Jag har analyserat vad som hände och känner mig trygg. Det är knallhårt motstånd i FIA ERC, och speciellt i Sverige, men jag tror att vi kommer att vara konkurrenskraftiga, avslutar Frank Tore Larsen.

Tidsplan, resultatlänk och mer nyheter för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024 finns här.

Annonser: