Svenska rallyts framtid oviss

Annons

Idag den 31 oktober var det den sista dagen för Svenska Rallyt att skriva på 3 års avtalet (2015-2017) med Red Bull Media House och Sportsman Media Group. Tyvärr saknas uppbackning från sponsorer för att säkra ekonomin att kunna skriva på avtalet och nu väntar några ovissa dagar för vårt svenska VM-rally.

 

2014 års upplaga den 5-8 februari körs som planerat, men det är de tre näst kommande åren som Svenska Rallyt har förhandlat till sig ett avtal vars ekonomiska åtaganden arrangören inte kan garantera då det saknas ett huvudsponsorsavtal. Svenska Rallyts VD Glenn Olsson säger till nwt.se att rallyt visserligen har flera nya mindre sponsorer som visat intresse men att arrangören inte kan chansa då det rör sig om så stora belopp.

Efter att meddelat promotorn Red Bull Media House och Sportsman Media Group på telefon idag att Svenska Rallyt inte kan skriva på avtalet kom de båda parterna överens om att de ska höras vidare nästa vecka om framtiden.

Annons

Starka intressen i Ryssland ligger bra till för att få överta rättigheterna, skriver Sveriges RadioP4 Värmland på sin hemsida och fortsättning följer. Vi svenska rally lovers håller tummarna för Glenns och Svenska rallyts jakt på en stadig huvudsponsor till vårt VM-rally.

 

Annons