Malcolm Wilson imponerad av Tidemands insats i Portugal

Annons

Regerande JVM-mästaren Pontus Tidemand fick nog lite av revansch i M-Sport med sin tredjeplats i Portugal efter Svenska Rallyt. Med en stabil tredjeplats och flera fina sträcktider i WRC2-debuten var teamchefen Malcolm Wilson imponerad av svenskens körning.

 

Pontus Tidemand körde M-sports R5-Fiesta i WRC2-klassen för första gången, och han gjorde jobbet som han skulle. Han låg trea i klassen länge och väl, och när tredjeplatsen var hotad inför den 15 specialsträckan tog han i lite extra och var snabbast i klassen med 7,7 sekunder. Efter tävlingen var teamchefen med än nöjd med helgens blågula insats i M-Sport.

Jag var mycket imponerad av Pontus körning. Detta var hans första styrning i vår Ford Fiesta R5 och han genomförde debuten briljant. Han tog inga onödiga risker och lyckades genomföra hela rallyt med några mycket imponerande framsteg. Sen, när hans tredjeplats var hotad, satte han en helt sensationell tid på SS15. Rally Portugal var en mycket väl genomförd tävling för Pontus, och jag ser verkligen fram emot att se vad han kan göra när han får mer erfarenhet med bilen.

Annons

M-Sport skriver i sitt nyhetsbrev att nästa chans för Pontus i teamets R5-Fiesta blir i Rally Italia Sardegna som körs den 5-8 juni.

Annons