1300 Rallycup varvar upp inför Emiltrofén

På lördag körs den sjätte deltävlingen i 1300 Rallycup kring småländska Vimmerby. 14 varvvilliga små rallybilar kommer att vara på plats för att göra upp om cup-poäng.

 

Strax efter lunchtid på lördag rullar Klaes Petterssons Dekaltrimmade Suzukibilar ut från start & målplatsen vid Gnagardalen. 14 gasglada chaufförer startar som alltid efter cuptabellen där Rickard Andersson toppar före Emil Carlsson och Jan Erik Eriksson. Framför sig har de sex specialsträckor på fina småländska vägar.

Men det är aldrig någonting som är givet i 1300 rallycup där över halva startfältet har kapacitet att trängas på pallen. Bröderna Jimmy och Markus Kujanpää, Niklas Johansson samt Mattias Lagström är grabbar som åker riktigt fort.

Till Vimmerby kommer äntligen Ola Strömberg tillbaka med en nybyggd Suzuki. Han är inte känd för att hålla igen så det är nog bäst för de andra i cupen att ge järnet om de ska hänga med den rutinerade Ola.