Sébastien Ogier vill ta VM-titeln på hemmaplan

Annons

Duellen mellan Ogier och Latvala kommer att avgöra vilka som tar VM-titeln. Om Ogier vinner på hemmaplan kan de teoretiskt kunna ta titeln när tre tävlingar återstår.

Sébastien Ogier och Julien Ingrassia kan försvara sin VM-titel redan i Rally France. För att lyckas med det måste de få sex poäng mer än deras konkurrenter Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila. Till exempel skulle en seger och minst en andraplats i Power Stage räcka oavsett hur det går för de andra. Vid alla andra kombinationer av resultat behöver Ogier/Ingrassia hjälp från konkurrenterna. Vad gäller Latvala/Anttila måste de komma före sina teamkollegor för att hålla kampen om titeln vid liv.

-Våra fans kan se fram emot ännu en rafflande duell mellan världsmästaren och utmanaren – Ogier mot Latvala, säger Volkswagen Motorsports direktör Jost Capito.

Rally France är hemmaplan för Sébastien Ogier och Julien Ingrassia. De har redan vunnit rallyt två gånger, 2011 i Citroën och 2013 i Volkswagen. Triumfen förra året var särskilt roligt. Med förstaplatsen i Power Stage, som var inledningen till rallyt, säkrade Ogier/Ingrassia sin första VM-titel. Tre dagar senare gick de i mål som segrare i själva rallyt efter en stark upphämtning.

Annons

Sébastien Ogier inför Rally France

-Hemmatävlingen är alltid speciellt för mig. Intresset för mig som person är alltid större här, både från fans och från media. Mitt mål är att bli världsmästare i mitt hemland igen. För att lyckas med det måste jag dock ta sex poäng mer än min teamkamrat Jari-Matti Latvala. En seger kunde räcka. Jag tror att Jari-Matti blir min svåraste konkurrent igen.

– Rally France påminner litet om Rally Germany. Det vill säga, några specialsträckor går genom vingårdar. Men det är också stora skillnader. Till exempel går flera specialsträckor genom skog. Asfalten kan vara mycket blöt och halkig där. Det är inte lika många vägbyten som i Rally Germany och specialsträckorna är i allmänhet mer rytmiska och trevliga att köra.

– Vi måste lyckas bättre här än i förra asfaltrallyt i Tyskland och få båda bilarna i mål, avslutar Ogier.

Annons