17 gör upp i finalen för 1300 Rallycup

Efter en lång säsong med början på snö och Dan Anderssons minne ska det nu avgöras till helgen i Örebro och Rikspokalen. Finalen för 1300 Rallycup är på plats med nytt rekord i antal startande.

Sju tävlingar har körts under året från snö till grus med och utan noter. En salig blandning tävlingar i cupen som nu slår till med rekordantal till start i finalen i lördagens Rikspokalen17 ekipage är anmälda.

Fjolårsvinnaren Stefan Sollenfelt har lånat en bil och kommer med all säkerhet hålla tempot uppe. Även Katrineholmsföraren Tobias Wahlström som fajtats i cupen tidigare är med och förgyller startlistan. Johan Bengtsson från Norbergs MC gör också första starten i cupen i år liksom Forshagaföraren Reine Nyberg.

I totalen är det som det ska inför en final tajt i toppen, Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson har båda chans till totalseger och allt hänger på de 31 kilometer specialsträckor som ska avverkas i Örebroskogarna!

Tredje platsen besitter Emil Carlsson ganska säkert men bakom pallen är det ett getingbo av förare som gör upp om placeringarna fyra till fem.

En som inte kört hela cupen i år, men som garanterat är sugen på att avsluta med en seger, är Ola Strömberg som alltid åker fort och nu får chansen att göra det på hemmavägar.

Tävling till ära går Janne Sellholm in och hjälper juniorerna i cupen.
– Stort tack för det Sellholm! Att underlätta för våra kommande rallyförare är något vi jobbar mycket emot och kommer så göra i ytterligare utsträckning 2015, berättar Emil Carlsson i sitt nyhetsbrev från cupen.

16 Suzukis och en Citroen gör upp i 1300 Rallycup men det är även en 17:e ”Suka” med i form av junioren Jesper Holmgren från Eskilstuna MK.

Följ cupen och poängställningar på www.1300rallycup.se.