Gammalt och nytt i South Swedish Rally 2015

Det 40:e South Swedish Rally (SSR) bjuder, förutom hela den svenska rallyeliten, både på gammalt och nytt. Jan-Erik Lundgren som segrade i det allra första SSR är föråkare och det blir Sverigepremiär för nya Mitsubishi R5, med Patrik Johansson bakom ratten.

 

South Swedish Rally är ett av landets mest anrika och prestigefyllda grusrallyn och har körts oavbrutet sedan 1976. I den allra första tävlingen segrade Jan-Erik Lundgren, Kils MK, med sin Opel Kadett GTE.

I årets tävling kommer Jan-Erik att vara en av föråkarna med likadan Opel Kadett GTE som han segrade med.
-Jag blev både överraskad och glad när jag blev tillfrågad att vara föråkare och jag ser fram emot SSR igen – det var många år sedan sist, säger Jan-Erik.

Gammalt och nytt i South Swedish Rally 2015

-Jag ska köra med insidan av skallen, men det är inte samma sak som att hålla igen.

Det blir även en sverigepremiär i SSR då Patrik Johansson, Wäxjö MS, kommer till start i den helt nya Mitsubishi R5. Patriks exemplar är ännu inte helt färdigbyggt, men Patrik kommer ändå att ha kört några testmil i R5:an innan starten på SSR.

-I år kör jag främst för att lära mig bilen, men jag ser som alltid fram mot SSR eftersom jag ser det som min hemmatävling, och det ska blir riktigt kul att få testa Mitsubishin. Träning och tester är en sak, men när det är tävling – då är det på riktigt, berättar Patrik.

SSR körs under Kristi Himmelfärdshelgen, den 14 – 16 maj, och är den tredje deltävlingen för Rally-SM och Junior-SM. Årets upplaga har Karlskrona som huvudort och tävlingen omfattar 10 sträckor på grus. Den totala SS-längden är cirka 100 km och rallyts totala längd cirka 360 km.

Anmälan till rallyt stänger den 27 april. Just nu i skrivande stund är det 36 anmälda, och där bland ledaren av Junior-EM, Emil Bergkvist, regerande mästaren Jerker Axelsson, Haninge-föraren Kjelle Sandberg som har anmält sig med en TBA-WRC (kanske inte Corollan alltså?) och Fredrik Åhlin med sin R5-Ford.

Mer information om SSR finns på www.southswedishrally.com.