Johan Kristoffersson till start i Rally Sweden

Annons

Nu är det klart. Det blir en WRC 2-start i Rally Sweden för det värmländske rallycrossesset Johan Kristoffersson i väntan på att årets VM-serie i rallycross ska dra igång.
– Rally Sweden är en av vinterns absoluta höjdpunkter bara som åskådare, att man nu får möjligheten att köra rallyt är helt fantastiskt. En pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Johan.

Johan gjorde sin rallydebut för snart exakt ett år sedan i det norska Numedalsrallyt och slutade då på en imponerande femteplats totalt. Sedan dess har han haft full fokus på Rallycross-VM, där han säkrade mästerskapets bronsmedalj i slutet av 2015. I och med det blir Rally Sweden hans andra rallystart någonsin och precis som i debuten rattar han även nu en Skoda Fabia Super 2000 med kartläsaren Patrik Barth vid sin sida.

Johan Kristoffersson till start i Rally Sweden

– Det här blir en perfekt uppladdning inför rallycrossäsongen, säger Johan. Många mils körning i en enastående miljö med EVEN Management och Ole Christian Veiby som teamkompis, mer kan man inte önska sig? Jag är så taggad och tacksam att jag får den här möjligheten.

Annons

Liksom föregående år kommer Johan också under 2016 att satsa fullt ut på Rallycross-VM, men nu i det nybildade teamet Volkswagen RX Sweden. Tommy Kristoffersson, som är general manager i det nya rallycrossteamet, är även han positiv till Johans start i Rally Sweden och den träning det ger inför säsongsstarten.

– En förberedelse som den här är det bästa tänkbara inför vad som komma skall. Att det sedan handlar om just klassiska Rally Sweden på hemmaplan gör ju saken fullbordad. Vi har en hög målsättning inför FIA World Rallycross Championship 2016 och det gäller att förbereda sig på absolut bästa sätt. En start i Rally Sweden där Johan kommer att kampera ihop med Ole Christian Veiby i händerna på deras professionella EVEN Management är en fantastisk chans, säger Tommy Kristoffersson.

Rally Sweden avgörs mellan den 11 och 14 februari och har enligt traditionen hjärtat i Värmlandsskogarna med en av tävlingsdagarna på norsk mark. 

Annons