PG om sin succé-comeback i Rally-SM

PG Andersson och Emil Axelsson vann Rally Bilmetro i överlägsen stil med över två minuter. De inledde dock lite trevande (travande?) på travet i Gävle på fredagskvällen. P-G tappade 1,2 sekunder och blev tvåa på sträckan.

Även avslutningen på travet på lördagen blev de utan sträckseger. Då fick de motorstopp i en hårnål och tappade 6,3 sekunder.
– Jag fick inte i växlarna som jag skulle på första sträckan, säger P-G efter segern.

Under servicen lokaliserade man problemet.
– Jag hade råkat komma åt en knapp som stängde av ”enginecuten”, skrattar han.

Trots att P-G själv kände sig lite rattrostig inledningsvis kammade han och co-drivern Emil Axelsson hem rallyts övriga fem skogssträckor och vann rallyt med precis över 2 minuters marginal före tvåan Jerker Axelsson.

Rallyt har inte varit helt problemfritt, de har bland annat fått backa två gånger.
– Vi kom lite fel in i två vägbyten och tvingades backa på tredje sträckan, berättar P-G och fortsätter, Det har inte alls varit ett lätt rally. Vi har fått göra egna spår, eftersom vi var första fyrhjulsdrivna ekipage på sträckorna och spåren i nysnön efter bilarna var väldigt konstiga. Jag var även lite osäker och fegade i början, men på slutet fick jag upp farten. Så det finns mer att ge!

Glädjen i bilen har det inte gått att ta miste på under tävlingens gång.
– Jag är tillbaka och kör rally för att ha kul. Och kul är det när det går fort. Vi har verkligen haft fantastiskt kul i bilen. Det är ren njutning när man kan dansa mellan snövallarna på det här sättet, avslutar en nöjd P-G.

Emil Axelsson håller med.
– Vilken bil, vilken förare, vilka vägar. Det har varit vansinnigt roligt att studsa fram mellan vallarna. P-G är en grym chaufför och teamet runt har gjort ett kanonjobb. Fantastiskt kul dag, avslutar Emil.