Richard Göransson kör för Polestar Cyan Racing 2016

Annons

På torsdagen kom nyheten om att Richard Göransson är klar för STCC 2016 – i en Volvo S60 från Polestar Cyan Racing.

– Jag är oerhört stolt och glad över att tävla för Cyan Racing. Jag är här för att segra och jag vet att teamet bara existerar för att segra, så jag kan inte vara på ett bättre ställe, säger Göransson.

Richard Göransson, 37 år, är den framgångsrikaste föraren någonsin i STCC. Han har vunnit fler segrar – 39 stycken ­– än någon annan och har dessutom fyra titlar, lika många som regerande mästaren Thed Björk.

– Richard har i många år varit en av våra främsta rivaler och vi är nöjda över att ha honom i teamet, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing.

Annons

Richard Göransson blir den tredje föraren i Polestar Cyan Racing i STCC den här säsongen. Klara sedan tidigare är Robert Dahlgren och Prins Carl Philip Bernadotte.

– Jag har bästa möjliga förutsättningar och det är upp till mig att bevisa att jag kan vinna. Mitt mål är att bli den förste föraren att erövra en femte STCC-titel, säger Göransson.

STCC 2016 inleds i Skövde 1 maj.

Annons