Säsongspremiär i Stugun för 30-års jubilerande 1300 Rallycup

På lördag drar 1300 rallycup igång sin jubileumssäsong i Stugun när Z-trofén ska avgöras. Då blir det hela 30 år sedan denna cup bestående av små 1300 cc Suzukibilar startade.

Vintersäsongen för de små 1300-bilarna börjar med Z-trofén i Stugun där 13 mil skall avverkas på snösäkra vägar där 6,4 mil är fördelade på tre specialsträckor. Sju ekipage är sugna att dra igång tävlandet nu efter några månaders uppehåll.

Det är färre än vanligt, men så är det också en lång resa norrut för de flesta cupdeltagarna. Trots att de tävlar på enhetsdäck med begränsat dubbutstick som beräknas halvera kostnaden, så märks det tydligt att detta är en cup som vänder sig till dem som inte vill eller kan lägga en förmögenhet på sitt hobbytävlande. Resan känns för en del lite för lång för plånboken.

De sju ekipagen som kommer dock till start, ivrigt påhejade av Lars Solab Storm som lämnat ett bidrag till samtligas reskassa.

Först ut går förra årets segrare i juniorcupen och dessutom respektingivande tvåa totalt, Marcus Morén med notläsare och kompis Robin Hallman.

Sedan följer sex stycken ekipage inrättade i den ordning förra årets cuptabell visade. Redan helgen efter följer deltävling nummer två, då Bergslagsrallyt, inbjudan till Bergslagsrallyt hittar du här. Det kommer att bli en intensiv period med fyra deltävlingar fram till vinterfinalen i Lima den 11 mars.