Daniel Röjsel kommer till start i SM-premiären med en Kit Car-bil

22-årige landslagsföraren Daniel Röjsel laddar för start i SM-premiären, Rally Vännäs, tillsammans med ordinarie co-drivern Nicklas Edvardsson. Men det blir inte med den framgångsrika Forden som duon tävlat med de senaste säsongerna.

Efter bland annat JSM-brons med den 3-cylindriga Fiestan väntar alltså märkesbyte. Nu till SM-premiären i Vännäs kommer de till start i en Opel Corsa Maxi 6 Kit Car som även den, härstammar ur ett fabriksbygge.

Daniel Röjsel till start i SM-premiären i Vännäs

Bilen är den enda Opeln i detta utförande som rullar i Sverige, och som dessutom Daniel och Nicklas tog ett brons med i Sprint-SM 2015. Målet är även i år SM för juniorer (18-25 år), men Daniel erkänner också att det även finns andra planer.

Ända sedan de vann sin debut i högsta klassen, Trimmat 4WD, i en av Sveriges största och tuffaste tävlingar som gick av stapeln i Lima förra vintern, och detta med minimala förberedelser, menar han att målet därefter varit att på allvar köra i högsta klassen i en R5-bil.

Daniel Röjsel till start i SM-premiären i Vännäs

– Det målet tar längre tid att nå än vad vi räknat med och säsongen väntar inte på oss. Då känns det naturligt att parallellt köra SM i en annan bil och klass där vi kan hålla igång körningen samtidigt som våra samarbetspartners återigen får medverka i en minst lika bra och seriös satsning som de senaste åren, säger Daniel.

Daniel utesluter däremot inte ett klassbyte under säsongen. Då troligtvis i några av de större tävlingarna utöver SM.

– Det är ett moget och genomtänkt beslut av Daniel att starta upp säsongen i en annan bil än det som var målet. För att åka i högsta klassen och lyckas där krävs det att samtliga pusselbitar är på plats innan man drar igång. Detta är väldigt viktigt för att det skall bli harmoni kring tävlandet vilket är en nyckel till bra resultat. Allt känns ändå kanonbra inför Vännäs och vi har förberett oss väl för att ta oss an det tuffa motståndet som väntar i den klass vi skall tävla i. Vår övertygelse är att vi skall nå vårt mål att åka i Trimmat 4WD till sist, för Daniel bevisade under 2017 att det är i den klassen han hör hemma, säger co-driver Nicklas Edvardsson.

Vad gäller säsongen i SM för juniorer ser Daniel positivt på kommande utmaning och ser det som en utveckling i karriären.

– Det kommer inte att bli lätt i årets SM. Många bra förare och co-drivers i bra material. Men vi ska göra vårt bästa och räcker inte det, får vi analysera och förbättra oss kort och gott, avslutar Daniel.

Rally Vännäs är premiären av årets Rally-SM och går av stapeln den 2-3 februari där nio specialsträckor på cirkl 11 mil väntar.