Sébastien och Sébastien om årets Rallye Monte Carlo

Annons

14 segrar på de senaste 17 åren – det är hur mycket världens två bästa rallyförare (genom tiderna?) Sébastien Loeb och Sébastien Ogier dominerat Rallye Monte Carlo. Nu kommer de båda till start i 2020 års upplaga och så här ser de inför VM-premiären som blir på asfalt, is och lite snö.

Medans den niofaldige världsmästaren Loeb numera agerar ”sidekick” för Hyundai så kommer Ogier för första gången sedan 2014 inte komma till Monte Carlo som regerande världsmästare.

Ogier som rattade en Citroën förra säsongen kommer nu till start i (förar)världsmästarbilen Toyota och vinner han 2020 års tävling så blir det med det femte bilmärket han är ”kung på casinot” efter tävlingen.

Loeb då? Ja, man ska inte räkna bort den vinnarskallen, även om han har den regerande världsmästaren Tänak och teamets påläggskalv Neuville före sig i rangordningen i teamet. Men om någon av dessa ”ungdomar” vill komma före fransmannen i den mest mytomspunna rallytävlingen i världen så får de nog stå på över isfläckar och genom mörker.

Annons

På torsdag startar Rallye Monte Carlo med två stycken kvällssträckor.

Annons