Incar i Rally Bilmetro 2020 med Patrik Flodin och Göran Bergsten

Annons

Hur fort kan man köra med en Volvo 940? Häng med i baksätet när Patrik Flodin och Göran Bergsten far ut på SS1 i Rally Bilmetro och la ribban direkt i Trimmat 2wd.

Den över 2 mil långa SS1 Nystilla var den första sträckan i årets SM-final, Rally Bilmetro. Efter att P-G Andersson och Mattias Adielsson kört skjortan av alla på sträckan rullade det lite senare i startfältet in en ”gammal Volvo” i tk-målet på sträckan med startnummer 39.

Då kunde alla konstatera att Patrik Flodin och Göran Bergsten säkerligen inte bara skulle slå alla i klassen Trimmat 2wd, utan också att de var trea totalt på sträckan! Slagna endast med 19,6 och 15,8 sekunder världsstjärnan P-G Andersson och den vilt jagande Mattias Adielsson.

Alltså mindre än en sekund per kilometer! Helt galet.

Annons

Men sen kan man också konstatera att det är ju många väldigt imponerande insatser i den svenska rallyskogen. En titt ner i resultatlistan visar till exempel att Tom Kristensson och Emil Karlsson var runt två sekunder efter per kilometer. Det är ju inte mycket det heller om man räknar …. ettusen ett … ettusen två … swosh … över en kilometer. Eller Pontus Lönnström näst intill lika snabb med en Ford Fiesta i den otrimmade klassen.

Annons