Incar i Rally Bilmetro 2020 med Patrik Flodin och Göran Bergsten

Hur fort kan man köra med en Volvo 940? Häng med i baksätet när Patrik Flodin och Göran Bergsten far ut på SS1 i Rally Bilmetro och la ribban direkt i Trimmat 2wd.

Den över 2 mil långa SS1 Nystilla var den första sträckan i årets SM-final, Rally Bilmetro. Efter att P-G Andersson och Mattias Adielsson kört skjortan av alla på sträckan rullade det lite senare i startfältet in en ”gammal Volvo” i tk-målet på sträckan med startnummer 39.

Då kunde alla konstatera att Patrik Flodin och Göran Bergsten säkerligen inte bara skulle slå alla i klassen Trimmat 2wd, utan också att de var trea totalt på sträckan! Slagna endast med 19,6 och 15,8 sekunder världsstjärnan P-G Andersson och den vilt jagande Mattias Adielsson.

Alltså mindre än en sekund per kilometer! Helt galet.

Men sen kan man också konstatera att det är ju många väldigt imponerande insatser i den svenska rallyskogen. En titt ner i resultatlistan visar till exempel att Tom Kristensson och Emil Karlsson var runt två sekunder efter per kilometer. Det är ju inte mycket det heller om man räknar …. ettusen ett … ettusen två … swosh … över en kilometer. Eller Pontus Lönnström näst intill lika snabb med en Ford Fiesta i den otrimmade klassen.