Juho Hänninen flyger fram med WRC-Yarisen på test

Annons

Våren står på glänt i Sverige, men i södra Europa är det desto varmare och det dammar på grusvägarna när det körs tester – som här när Juho Hänninen far fram.

Juho Hänninen som överraskande fick en styrning i Toyota-teamet när de gjorde comeback i VM för fem år sedan, visar fortfarande varför han förtjänade det. Då drog hundlasset att både utveckla den nya WRC-Yarisen och tävla samtidigt. (Okej, värre jobb kan man ju tänka sig.) Det blev som bäst en tredjeplats i hemmatävlingen i Finland. Ett fint sätt att kröna en internationell karriär på.

Numera tävlar han oftare i högerstolen tillsammans med sin teamchef Jari-Matti Latvala i de luftar (läs vinner med) Latvalas Toyota Celica GT-4 i den historiska klassen. Men, Juho gjorde comeback, och rent hus, när han fick köra en WRC-Yaris i Arctic Lapland Rally tidigare i år.

Och här visar han att takterna sitter i äpå grus också och att förtroendet finns kvar. Mysigt ljud utlovas.

Annons

Annons