Mattias Adielsson om segern i Nattkröken

Annons

Mattias Adielsson om totalsegern i Nattkröken 2022 tillsammans med Maja Bengtsson, den första SM-segern på grus för Ford-föraren.

Mattias Adielsson tillsammans med sin co-driver Maja Bengtsson tog hem segern i årets fjärde deltävling i Rally-SM, Nattkröken. Efter två dagars batalj och sekundstrid i skogarna kring Fagersta var det Forden från M-Sport som var snabbast av alla.

– Så otroligt härligt, min första seger i en grustävling i Rally-SM, tidigare har jag bara vunnit på vintern. När vi fick motorstopp i starten på första sträckan igår trodde man ju inte att vi skulle stå som segrare idag, berättar Mattias på lördagskvällen.

Efter den första etappen som kördes på fredagskvällen låg de på en fjärde plats, men redan under lördagsmorgonen visade Mattias och Maja vilken fart de kan hålla när allt klaffar. Med tre raka sträcksegrar gick upp i ledningen, en ledning de behöll hela vägen i mål.

Annons

– Vi kände redan under gårdagen att vi hade en mycket bättre fart och bilen är nu helt fantastisk att köra. Den beter sig precis som jag vill ha den. De senaste justeringarna var verkligen bra. Något som också betyder mycket är Majas sätt att läsa noterna, det är
klockrent och vi har så kul i bilen, fortsätter Mattias Adielsson.

– Dagens (lördagens, reds anm.) morgonloop var riktigt bra, vi hade ett högt tempo utan att behöva ta de där sista riskerna. Jag är riktigt glad över segern men det är inte bara min förtjänst. Hela teamet har hjälpt till sedan vi hade vår tunga vinter och nu börjar bitarna falla på plats. Att ha alla dessa positiva människorna runt sig när det går tungt är helt underbart. Den här segern är allas förtjänst och nu har vi något riktigt bra att bygga vidare på, avslutar Mattias Adielsson.

Den 3 september avgörs Rally-SM när Västrallyt är årets finaltävling.

Annons