Oliver Solberg efter topptiderna i Rallye Monte Carlo 2023

Annons:

Tio av 18 sträcksegrar i Rally Monte-Carlo gav ett övertygande generaltest ör Oliver Solberg inför kommande Rally Sweden.

Det blev en strålande debut i den nya Skodan för 21-årige Oliver Solberg som i Rallye Monte Carlo tillsammans med sin co-driver Elliot Edmundson tog hela tio av 18 sträcksegrar i WRC2-klassen.

Duon, som tävlar för Toksport, avslutade rallyt med att sätta den snabbaste tiden av alla bilar i klassen på Col de Turini 3 som också var Powerstage.

En punktering i torsdagskvällen kostade dock cirka två minuter. På lördagen försvann ytterligare några sekunder på grund av en skadad hjulupphängning. Så upp till klassegern var det 2 minuter och 15,2 sekunder när de till slut hamnade på en 14 plats totalt i VM-premiären.

– Men vi hade inga VM-poäng att tävla om, så totalresultatet var inte så viktigt i den här tävlingen. Tio sträcksegrar av 18 möjliga är ganska tillfredsställande för mig, berättar Oliver efter tävlingen.

Annons:

– Syftet var att lära känna den nya bilen och ta reda på vilken speed vi kunde hålla. Vi lyckades bra på båda punkterna.

Och bra speed höll de och nu hoppas vi att de får en bra uppladdning och några nyttiga tester på is och snö inför Rally Sweden den 9-12 februari, då börjar också den officiella VM-säsongen i WRC2-klassen.

Annonser: