Chribbe Haglund om segern i Hälsingerallyt

Det blev den bästa möjliga start på 2020 års säsong för Chribbe Haglund och Nicklas Edvardsson när de körde hem totalsegern i Hälsingerallyt. Duon var nästan 1,5 minut före närmsta konkurrent.

Tävlingen som mätte hela nio mil SS hade både recce och shake down inför, något som uppskattades av teamet som tackade arrangören SMK Hälsinge för det. Tempot infann sig direkt och det hela slutade med att det blev en vinst både i klassen och totalt vilket bådar gott framöver.

– Har ju inte suttit i en tävlingsbil sedan Marknadsnatta i höstas och med endast 4,5 km shake down så var det svårt att säga vad man hade att förvänta sig och hur långt tempot skulle räcka. Har ju även en ny kartläsare och jag/vi skrev egna noter för första gången så med tanke på detta är jag mycket nöjd med resultatet, säger Chribbe efter tävlingen.

Det har var duons första framträdande tillsammans, och de hade inför tävlingen tränat noter innan. Läs mer om deras ”försäsongsträning” och codriver Nicklas tips om noter. 

– Är alltid lite nervöst att komma in i ett nytt team och det här var vår första tävling tillsammans samt första gången med egna noter, man vet aldrig hur det kommer fungera förrns man sitter i tävlingsbilen i full fart. Men det kändes bekvämt från första stund och noterna fungerade bra, det var en behaglig och mycket rolig resa jag fick. Är alltid en förmån att få chansen till att åka i en sån här bil (Ford Fiesta R5) vilket jag är mycket tacksam för, var Nicklas kommentar efter tävlingen.

Chribbe Haglund om segern i Hälsingerallyt

–    Vi får inte heller glömma servicen som är med och håller ordning på allt kring bilen och detta gjordes med bravur av Johan och Mikael stort tack till er, fyller Chribbe och Nicklas i.

Näst på tur, om Kung Bore kommer med vintern, är SM-premiären i Sandviken den 31 januari – 1 februari.