Neuville bröt förbannelsen – segrade i Rallye Monte Carlo 2020

Annons

Neuville och Gilsoul vaknade på rätt sida på söndagsmorgonen och den avslutande etappen med fyra raka sträcksegrar. Och därmed passerade dom de båda Toyota-bilarna i toppen och tog hem segern av Rallye Monte Carlo 2020.

När den nya teammedlemmen i Hyundai Motorsport och regerande världsmästaren Ott Tänak kraschade sig ur rallyt redan på fredagsförmiddagen stod teamets hopp till belgarna Thierry Neuville och Nicholas Gilsoul.

Duon satte en dundertid redan på fredagens andra sträcka och visade att de hade de rätta inställningarna på bilen och var redo för en fight om segern. Efter att satt bra tider under fredagen och lördagen var de bara sekunder från topplatsen inför den sista dagen.

Och då visade de klass och körde hem fyra raka sträcksegrar och segermarginalen skrevs till 12,6 sekunder till Ogier och ytterligare 1,7 sekunder till Evans.

Annons

Här är topp-8 från premiären av Rally-VM.

Topp-8 i Rallye Monte Carlo 2020

Annons