Hälsingerallyt 2023 – Tidsschema, resultat, programförsäljning

Annons:

På lördag blir det stortävling i Hasselaskogarna när SMK Hälsinge arrangerar Hälsingerundan. Här är tidsschema, resultatlänk, information om försäljning av kartor och program.

Cirka 120 bilar kommer till start i 2023 års Hälsingerallyt som körs lördagen den 21 januari 2023. En tävling som även är årspremiär för Supercupen, 1300 Rallycup, Rallyklassikerna, Volvo Euro Cup och DM för Nedre Norra BF.

Framför sig har de en redig tävling bestående av fyra specialsträckor som tillsammans meter hela 63,85 kilometer. Först inleder tävlingen med en specialsträcka i Bergsjötrakten för att sedan bege sig upp till Hassela för övriga sträckor där även service kommer att ske.

Karta och program kommer att börja säljas på fredag hos Ilsbomacken och Coop i Hassela, och på lördag morgon finns det även försäljning i starten vid Bergsjöverken.

Med programmet i handen så kan ni läsa startlistan med alla spännande och publikfriande namn och bilar som är med. En startlista som verkligen innehåller något för alla, från klassiska rallybilar, sladdande VOC:ar, hårdtrimmade GrH-bilar, varvande 1300 Rallycup till hästkraftstinna fyrkraffsare. Det är inga höga odds på att det kommer att ryka en och annan kofångare och floffas snövallar under lördagen.

Annons:

Tidsschema* Hälsingerallyt 2023
SS1 Häggs Bildemontering, 15,45km, kl. 10:19
SS2 Hedström Bil, 14,35km, kl. 11:45
SS3 DÄCKAB, 13,20km, kl. 12:15
SS4 Gripen of Sweden, 20,85km, kl. 13:31
* preliminärt

Notera att föråkarna startar en halvtimme tidigare, och dom vill ni INTE missa. Hemmatrion Tomas Bergman, Stefan Hedström och Daniel Jonsson flankeras av både Jonas Kruse och Patrik Flodin.

Men tänk då på att vara ute i skogen i tid. Tävlingsledningen skriver själva att: Se till att vara ute i god tid ni som skall ut på sträckorna och glöm inte att läsa säkerhetsinstruktionerna i programmet, och till sist ”GÅ INTE PÅ VÄGEN NÄR TÄVLINGEN HAR STARTAT”.

Resultatlänk för Hälsingerallyt 2023
Resultat Hälsingerallyt 2023 (Raceconsulting)

Startordning
1. 1300 rallycupbil.
2. Rallyklassikerna, klass 1 – 9.
3. 4WD A + B-förare Supercupen.
4. 2WD A + B-förare Supercupen.
5. Gr F Voc + Gr N A + B-förare Supercupen
6. Gr E A + B-förare Supercupen
7. 4WD C-förare Supercupen
8. 2WD C-förare Supercupen
9. Gr F Voc + Gr N C-förare Supercupen
10. Gr E C-förare Supercupen
11. Ungdom

Och den uppmärksamme, vi har många såna läsare på Motorsport4sale, ser ju att bilden inte alls är från Hasselaskogen, utan en rallyslinga i Uppland.

Annonser: