Intensiv rallyhelg för Mattias Adielsson

Annons:

Under lördagen var det premiär i Rally-SM och under söndagen avgjordes rallysprinten i SM-Veckan Vinter. Adielsson och kartläsaren Bosse Holmstrand har fått många nyttiga tävlingsmil i den nya Toyota Corolla som de i år skall tävla med.

Det blev en sjätteplats i premiären med nya bilen för Mattias Adielsson, efter att bemästrat de 130 ss-kilometrarna i Rally Lima.

– Riktigt häftig vintertävling som inledde Rally-SM. Vi körde till oss en sjätteplats i premiären och det är vi nöjda med. Bilen är något helt annat än de bilar jag kört de senaste åren, men den har en otrolig potential, nu gäller det att göra hemläxan och testa riktigt mycket inför grussäsongen. Vi har mycket att lära oss om den här bilen, säger Mattias Adielsson.

Direkt efter tävlingen i Lima gick resan mot Falköping och SM-Veckans vintersprint. Nu gjorde dock det varma vädret att tävlingen kördes på en grusslinga med grusdäck. Adielsson tog sig till final och blev där sexa.

– Svåra förhållanden med mycket vatten och lera på vägen. Det gick bättre och bättre, vi tog oss till final men tyvärr gick ett växellådsfäste sönder i första åket, men vi var snabbast i finalåk två. Det stärker oss och visar att vi kommer ha den rätta farten när vi blir varma i kläderna, avslutar Mattias Adielsson.

Annons:
Annonser: